Bericht

Bij werkzaamheden in Leiden (het ging om een scheefgezakt pand
dat opnieuw zal worden opgebouwd) vond men tussen de oranjerode
stenen en sloophout een kindertekening van Rembrandt van Rijn.

* * *

Dit is een bescheiden eerbewijs aan Jan Emmens, dichter, kunsthistoricus en Rembrandtkenner.

  1. eva lansen

    In de beginnende zomer van 1969 zouden wij met ons 2e klasje op schoolreis een dagje naar het Beatrixpark gaan. Het uitstapje werd afgeblazen omdat er op dat moment een moordonderzoek gaande was. Er was een vermoord jongetje gevonden.
    Op mij, als 7-jarige, maakte dit diepe indruk. En het is dan ook altijd blijven hangen. Inmiddels weet ik dat het om Danny Visser ging. Maar de achtergronden kan ik nergens vinden. Hier en daar wordt verwezen naar Gerard Spruit, maar nergens wordt duidelijk of dat terecht is. En waar ligt Danny begraven?

    • Ik weet niet waar Danny Visser begraven ligt. Hij was overigens niet het slachtoffer van Spruit, maar van iemand anders die snel kon worden opgepakt. Het was toeval dat de moorden op Danny en Bastiaan Bloemena in dezelfde omgeving gebeurden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: