Jan en de maan

jan ligt in zijn bed
maar hij slaapt nog niet.
daar ziet hij de maan door het raam.

dag lieve maan zegt jan.
kijk je of ik al slaap?
de maan lacht

en blijft maar kijken.
als jan in slaap valt
gaat de maan zacht weg.

* * *

Ik schreef dit verhaaltje op een pagina met lichtblauwe lijntjes. Ik maakte er met sitspapieren knipsels een afbeelding bij. Vermoedelijk was ik een jaar of acht. Hoewel mijn juf me met een tien beloonde, heb ik er geen enkele herinnering aan. Wat mij betreft had ook een ander kind dit gemaakt kunnen hebben. Ik ben wel benieuwd wat er van hem of haar is terechtgekomen.

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: